måndag 25 augusti 2008

Dagens kvällsmat

Idag gjorde vi färsfyllda portobellosvampar, det var jättegott!!




Färsfylld portabellosvamp
4 portioner

Ingredienser:
8 stycken portabellosvampar
(eller stora champinjoner)
Matolja 2 msk

Fyllning:
400 gram köttfärs
2 stycken morötter 2 stycken
400 gram krossade tomater
1 dl cashewnötter (osaltade)
1 dl riven ost
2 klyftor vitlök
Salt & peppar

Gör så här:
Lossa svampfötterna och hacka dem.
Skala och riv morötter och hacka nötterna.
Skala och hacka vitlök.
Sätt ugnen på 200°C.
Hetta upp olja i en panna och stek svamphacket, morötter och vitlök i ett par minuter.
Blanda det stekta med färs, nötter, ost och krossade tomater. Salta och peppra.
Smörj in svamphattarnas utsida med lite matolja.
Fyll insidan med färsblandning.
Lägg i smord ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.

Se andra bloggar om:
, , och .

1 kommentar:

Anonym sa...

låter verkligen jättegott =)