Idag gjorde vi färsfyllda portobellosvampar, det var jättegott!!
Färsfylld portabellosvamp
4 portioner
Ingredienser:
8 stycken portabellosvampar
(eller stora champinjoner)
Matolja 2 msk
Fyllning:
400 gram köttfärs
2 stycken morötter 2 stycken
400 gram krossade tomater
1 dl cashewnötter (osaltade)
1 dl riven ost
2 klyftor vitlök
Salt & peppar
Gör så här:
Lossa svampfötterna och hacka dem.
Skala och riv morötter och hacka nötterna.
Skala och hacka vitlök.
Sätt ugnen på 200°C.
Hetta upp olja i en panna och stek svamphacket, morötter och vitlök i ett par minuter.
Blanda det stekta med färs, nötter, ost och krossade tomater. Salta och peppra.
Smörj in svamphattarnas utsida med lite matolja.
Fyll insidan med färsblandning.
Lägg i smord ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
Se andra bloggar om:
vikt, GI, recept och svamp.
1 kommentar:
låter verkligen jättegott =)
Skicka en kommentar