måndag 28 juli 2008

Dagens mat

Lunchen idag gjorde vi iordning redan igår kväll, eftersom Maken ju skulle ha den med sig i lunchlådan till jobbet. Följaktligen hade jag ett väldigt lätt jobb att fixa min lunch idag, bara att plocka fram ur kylen och lägga upp på tallriken. Såna luncher gillar jag!



Currykycklingsallad

Ingredienser till 4 personer

100 g gröna salladsblad
50 g bladspenat (färsk)
0,5 st slanggurka
2 st tomater

Currykycklingröra:
400 g färdiglagat kallt kycklingkött
0,5 st gul lök
2 tsk curry
2 msk smör
1 dl grekisk yoghurt
0,5 dl majonnäs
salt och malen vitpeppar

Gör så här:

1 Skala och hacka löken. Fräs löken i smör och låt curryn fräsa med mot slutet av stektiden. Låt svalna. Ansa och skölj sallads- och spenatbladen. Slunga torrt eller låt rinna av väl. Tärna gurkan och skär tomaterna i grova tärningar.

2 Skär kycklingköttet i mindre bitar. Blanda samman yoghurt, majonnäs, salt och peppar. Rör ner kycklingköttet och lök- och curryblandningen.

3 Riv salladsbladen i mindre bitar. Fördela sallatsblad och spenat på fyra tallrikar. Lägg på gurka och fördela kycklingblandningen över. Dekorera med tomaterna.


Till kvällsmat blev det laxfilé med sesamfrön, jättegott!!



Laxfilé med sesamfrö

Ingredienser till 4 personer

800 g skinnfri laxfilé
3 msk sesamfrön
1 krm cayennepeppar
1 msk tamarisoja
1 msk smör till stekning
Salt

Dressing:
2 msk pressad apelsinsaft
2 msk pressad limesaft
2 msk dijonsenap
1 msk sötningsmedel
Svartpeppar

Spenat och äppelsallad:
300 g färsk spenat
2 st äpplen
1 st rödlök
Riven parmesan efter smak

Gör så här:
1 Dressing: Pressa saften ur apelsin och lime. Blanda samman saften med senap, sockerersättning, salt och peppar. Låt stå svalt till servering.

2 Skär laxen i portionsbitar om 200 g. Blanda sesamfrön, peppar och soja. Doppa ena sidan av laxen i blandningen. Börja med att steka denna sida i smör i ca 2 minuter på medelvärme. Vänd, sänk värmen och fortsätt steka i ca 3 minuter till. Salta.

3 Ansa spenaten, skölj och ta bort grova bladnerver. Skala rödlöken och skär den i klyftor. Skär äpplena i klyftor och ta bort kärnorna. Blanda spenat, äpple och lök och strö över parmesan. Droppa dressingen över salladen före servering.

Dagens vatten: 2,5 liter
Dagens steg: 7.209

Inga kommentarer: